Снимка: архив, Булфото

Партия "Нормална държава" получи отказ от Софийски градски съд да бъде регистрирана в Публичния регистър на политическите партии, съобщиха от партията на Георги Кадиев.

Като мотиви магистратите посочват, че в устава на партията "не са включени никакви принципи, от които ще се води партията при извършване на дейността си и какви цели ще се стреми да постигне, съответно не са посочени и средствата, които ще бъдат използвани за постигането на тези цели".

"Според нас мотивите на СГС са безпочвени и нарушават процесуалните правила, тъй като учредителните документи на партията покриват всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, каквото е и становището на Прокуратурата. Съдът е достигнал до необоснованите си изводи, след като по наше мнение са нарушени съдопроизводствените правила, за което подробни мотиви ПП "Нормална държава" ще изложи пред ВКС.

Събраните по делото доказателства и представените документи по никакъв начин не могат да доведат до извод, че ПП "Нормална държава", във връзка с регистрацията си, не покрива всички необходими изисквания на Закона за политическите партии, както и на Конституцията на Република България, а напротив - е партия изцяло подчиняваща дейността си на Конституцията и законите на РБ, в полза на гражданите.

Отказът от регистрация е акт на политическа репресия в условията на предстоящи парламентарни избори... ПП "Нормална Държава" ще обжалва отказа пред ВКС и вярваме, че регистрацията на партията ни ще стане факт. Противното би означавало само едно - нарушаване на конституционното право на политическо сдружаване и победа на олигархията над нормалното функциониране на държавата", настояват от формацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase